Geschiedenis GroenLinks Leiden verschenen

Betrokken strategen – schets van een politieke geschiedenis. Groen Links Leiden 1982-2005 is dan (eindelijk) verschenen. Samen met Jan heb ik gisteren een eerste exemplaar in ontvangst mogen nemen. Eén ding: ik schrijf nooit, nooit, maar dan ook nooit meer een geschiedenis over een politieke partij.

Dat het boekje bij sommige betrokkenen pijn heeft gedaan, wisten Jan en ik natuurlijk al. Sinds gisteren weet de rest van de partijafdeling dat nu ook. Zelden is zo vaak, zo onomwonden en zo expliciet verwezen naar de kinnesinne die tijdens het schrijven van dit werkje aan de oppervlakte is komen drijven. Natuurlijk kan GroenLinks trots zijn dat ze dat aan durft. Jan en ik zaten er een beetje verslagen bij.

Is al die kritiek terecht? Zeker. Er valt wel wat af te dingen aan deze schets. Maar meer dan een schets is het ook niet. En zelfs met houtskool vonden sommige mensen de getrokken lijnen in het boekje te scherp. De betrokkenheid van GroenLinksers in Leiden is groot, de tenen zijn lang, wonden met een dun laagje korst bedekt. Twee politicologen hebben die blijkbaar opengereten. Waarmee? dat moet u zelf maar lezen. U kunt een boekje bij mij bestellen: voor 7,50 euro. Geen geld! <<

Advertenties

3 reacties

  1. Sebastiaan,Ondanks je verzuchtingen hierboven toch maar van harte proficiat met weer een nieuwe titel die je op je naam hebt gezet! Graag bestel ik bij deze een exemplaar. Laat maar weten wat voor jou het handigste is om dat logistiek af te handelen.Grtz,Peter Bootsma(peterbootsma@hotmail.com)

  2. Wilma van Andel · · Beantwoorden

    Hoi Sebastiaan,Ik moest erg lachen om je verzuchting dat je nooit, nooit, nooit meer een boek over de geschiedenis van een politieke partij zult schrijven. Ik wil het boekje graag lezen om te kijken hoe herkenbaar het allemaal is, ook al ken ik de mensen niet.Ik bestel er dus bij deze graag een. Stuur het me maar op, ik betaal de portokosten natuurlijk ook.Groeten van Wilma

  3. Linkse lange tenen…Dikke Proficiat uit België!!Bij de bestel ik deze aanstaande bestseller!!!GruBTimoer

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: