Reacties op Trouw stuk

Wat goed: zoveel emotie over een opiniestuk. En wie is toch Fred uit Leiden?

Grappig om al die woedende reacties te lezen op mijn Trouw-stuk. Mensen die denken dat je tegen de PVV bent. Mensen die denken dat je links bent, omdat jet het woord multicultureel nog durft op te typen. Grappig ook, die haat jegens -ogen: politicologen, antropologen, sociologen niet te vergeten. Laten we de beroepsgroep van Fortuyn alsjeblieft niet ook hier negeren.

De redactie heeft hard gesneden, dat valt me wel tegen. Het krantenstuk is wat rommeliger dan het origineel. Maar wie de moeite getroost dat nog eens door te lezen kan me toch moeilijk beschuldigen van het feit dat ik beweer dat Nederland uniek is en ik de PVV niet serieus neem. Wie dat wel wil, mag dat trouwens ook helemaal zelf weten, hoor.

Een reactionair (reageerder) valt me op: Fred uit Leiden. Hij schrijft: “Als politicoloog zou Van der Lubben eens wat vaker ouderwets wetenschappelijk veldwerk moeten gaan doen en niet alleen zijn mening bevestigen door alleen keurige kranten en tv-zenders te bekijken. En oh ja, Nederland is nog steeds gidsland, alleen wijst het nu een andere kant op.”

Ik begrijp niet wat hij bedoelt. Dit stuk gaat over Nederland. Over de vraag waarom wij hier banger zijn voor vreemdelingen dan elders in Europa. Dat is de strekking. Maar nogmaals, ik vrees dat ik Fred niet begrijp. Fred schaart zich dus achter al die mensen die heel, heel hard gillen. Die de remmen losgooien, zou je kunnen zeggen. Hij onderschrijft met al zijn rauwe, ondoordachte emoties zo mooi de stelling die hij wil verwerpen … Prachtig, zulke mensen. Ik hou van ze. <<

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: