Morele dimensie

Nova heeft de DSB het fatale zetje gegeven door wekenlang in te zoomen op dubieuze verkooppraktijken – knap maar onvolledig journalistiek handwerk.

Hoe verantwoordelijk ben je voor je eigen financiële problemen? Is het verstandig te lenen voor een marmeren badkamer, een rvs-keuken of een nieuwe auto voor de deur? Nee, dat is niet verstandig en ja, dan ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk. Waarom moet ik met mijn spaarhypotheekje nu bijlappen om al die slimme beleggers uit de brand te helpen?

En waarom stelde Nova die vraag geen één keer?

Schrale troost: het systeem werkt. DSB dacht weg te komen met dubieuze verkooppraktijken, maar krijgt onder druk van journalisten en onderzoekende burgers de deksel op haar neus. Steeds meer peuterde Nova los van oud-medewerkers en slachtoffers van de bank. Totdat de olifant in de hoek van de kamer zo groot was, dat noch Bos, Wellink en Scheringa zelf er nog omheen kon kijken. Binnen 48 uur was er van niets plots van alles aan de hand. De bank staat onder curatele. De bank is dood, leve de bank!<<

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: