[Handig] Internationaal nieuws onder handbereik

Hoe doen die journalisten dat toch? Lezen die dan echt alles? Dat is toch ondoenlijk? Nou, niet dus. Niet ondoenlijk en ze lezen niet alles. Hier een mooie truc voor al die bloggers die ook niet alles willen lezen, maar wel alles willen weten.

Je moet weten wat RSS-feeds zijn en je moet weten hoe je die in een RSS-reader kan zetten. Ik gebruik Netvibes. Je kan je er gratis aanmelden en ze hebben een hele handige handleiding. Binnen no time (geef het een half uurtje) heb je het onder de knie.

Dan, surf naar de BBC (daar pluk ik heel veel nieuws vandaan). Typ in de zoekvak de term waarop je een RSS-feed wilt aanmaken. Enter. Klik vervolgens op ‘News&Sports’:

Alle resultaten van je zoekopdracht staan nu onder elkaar. Da’s mooi, want de BBC heeft meteen een RSS-feed voor je aangemaakt. Klik op de link en plaats die vervolgens bij Netvibes (Inhoud toevoegen > Een feed toevoegen) op de tab naar keuze. Vanaf nu: al het nieuws dat de BBC heeft opgeduikeld automatisch in jouw Netvibes. Vragen? Mail me even! <<

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: