Voor nieuws geen social media, maar kipfilets

Social media als belangrijkste nieuwsbron? Een etentje met vrienden levert meer nieuws op.

Zaterdag had ik een etentje met oud-bestuursgenoten. We komen twee, drie keer per jaar bij elkaar. Naarmate we ouder worden, hebben we meer geld voor betere wijn en drank. Dat komt doordat we ook steeds leukere banen hebben. De disgenoten werken in de journalistiek, beleid (landelijk en lokaal), cultuur en wetenschap. Never a dull moment.

Social mediaeat your hart out! Aanschuiven bij een dineetje professionals levert meer anekdotes op die het prachtig zouden doen in een zaterdagbijlage van Trouw of NRC. Er is zoveel kennis over het Nederlandse openbaar bestuur aangeschoven, dat ik moeiteloos de door mij verzamelde theorietjes even kan toetsen. Vaak zit ik er meters naast; mijn fantasie reikt zelden ver genoeg om om de werkelijkheid te embedden. Bestuurders zijn net mensen – ook bij hen loopt het leven lang niet altijd langs de route der rationaliteit.

Waarom blog je er dan niet over? Nou (pas op: afknapper), we hebben ooit een expliciete afspraak gemaakt om wat is besproken vooral niet te delen met anderen.  Dus moet op zo’n avond de drank op – om alle mooie details de volgende dag te zijn vergeten. Ik moet zeggen: in de hoop dat we de details de volgende dag zijn vergeten. Want terwijl ik dit schrijf, borrelen er een paar weer op. Twexit dus. Om ongelukken te voorkomen. De volgende keer is het onderwerp hoe de informatie zo te depersonaliseren, dat ik er toch mee aan de slag kan. Want meer dan social media hoor je mooi nieuws vooral van mensen. Als je tegenover of naast hen zit. Live, dus. Boven de kip tariakki. <<

Advertenties

2 reacties

  1. teriyaki. Jammer dat ik geen deel uitmaak van dat exlusieve gezelschap. toch maak ik ook wel dingen mee, dingen die jij ook best in de zatdagbijlage van een krantje zou willen lezen.
    wie weet. wordt aan gewerkt.

    1. W – daarom gaan wij vaak een biertje doen – en dan schrijf ik er ook over. Volgende keer ben je erbij. Kan je je laven aan de onvolprezen kipfilets van Freek!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: