Ik wil geen laptop, maar tekstverwerken!

Vreemd. Je koopt een laptop om op te schrijven, mee te presenteren of berekeningen te maken, blijk je dat helemaal niet te kunnen als-ie uit de doos komt! ‘Meneer, de software zit er natuurlijk niet standaard op!’

Huh?

Of ik zelf de software wil downloaden, want de pakketten zijn ook niet meer in de winkel te krijgen. Natuurlijk – gaan we doen. Al snap ik er he-le-maal geen klote van, natuurlijk. Want een computer koop je niet om de computer, die koop je voor de programma’s. En waarom mag ik wel muziek maken, internetten, schaken en mijn agenda bijhouden, maar geen brieven schrijven, presenteren of wat in een spreadsheet uitrekenen?

It beats me! << 

Advertenties

een reactie

  1. Hahaha, als oud computerverkopertje weet ik hier wel iets van. Je verkoopt zo’n ding met een Windows besturingssysteem maar ZONDER het office pakket. Scheelt € 100 á € 150 op de verkoopprijs.
    Mensen zien een (te?) lage prijs en zijn dus sneller geneigd te kopen. Omdat ik er altijd eerlijk bij vertelde hoe de vork in de steel zat heb ik nooit een salestarget gehaald. “Klanten komen van Venus en salesboys van Mars”, werd mij ooit verteld. Zo zal het wel zijn.

    PS: Niet meteen met aanslagen dreigen op de dixons, maar gewoon doen wat ik die paar klanten die wél een order bij mij plaatsten aanraadde; gratis Open Office pakketje downloaden. Voor dagelijks gebruik werkt dat prima.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: