EGO


Instituties brokkelen af, identiteiten zij inwisselbaar met de snelheid van het licht, de wereld zit in je broekzak terwijl we door tijdgebrek onze buren nauwelijks kennen. Tegelijkertijd is de potentie van internet voor de kwaliteit van ons dagelijks leven enorm. Drempels verdwijnen, kennis verspreid, contacten ontstaan, nieuwsgierigheid bevredigd.

Maar waar grijpt die virtuele werkelijkheid in op ons dagelijks leven, wanneer en hoe kunnen we de kwaliteitsimpuls van internet voor ons leven optimaliseren en welke rol speelt de journalistiek, informatiemanagers avant la lettre, daar een rol in? Anders gezegd: waar grijpt de idee in op de werkelijkheid, en andersom. Hoe kunnen we die dualiteit begrijpen en duiden?

Na de School voor Journalistiek in Zwolle, studeerde ik politicologie aan de Universiteit Leiden en schreef mijn scriptie over de problematische verhouding tussen het functioneren van de staat en de vrijheid van het individu. Ik werkte kort als onderzoeker aan de Campus Den Haag. Vanaf 2005 ben ik (eind)redacteur bij Maters & Hermsen en sinds 2012 docent Internetjournalistiek (Journalistiek en Nieuwe Media) aan de Universiteit Leiden. Ik doe onderzoek naar het ontstaan van politieke schandalen in de Nederlandse parlementaire pers.

mail | twitter | facebook | maters & hermsen | universiteit leiden

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: